A Németvölgyi Aukciósház foglalkozik műtárgyak és festmények értékesítésével és árverezésével is. 

 

Ha Ön örökölt ritka műtárgyakat, festményeket, porcelánt, szobrokat, órákat vagy bármilyen régiséget érdemes a hagyaték felvásárlás szolgáltatásunkat választania. 

A hagyaték felvásárlás szolgáltatást általában az örökösök veszik igénybe. A hagyaték felvásárlás egy olyan szolgáltatás, amelynek keretében az aukciósház munkatársa megállapítja, hogy a hagyaték mely része értékes, illetve értéktelen. Általánosságban annyi elmondható, hogy mindig az az értékes, ami régi és ritka, valamint az, amire a gyűjtők körében érdeklődés van.

Önnek nincs más dolga, minthogy kapcsolatba lép velünk, majd értékbecslő munkatársunk felkeresi otthonában és megállapítja a műtárgyak értékét. Majd ismerteti az értékesítés lehetőségét. Amennyiben úgy szeretné, természetesen Ön is elhozhatja hozzánk hagyatékát. Ez esetben érdemes időpontot egyeztetni. 

Gyakran ismételt kérdések hagyatékfelvásárlás során:

  1. Mi alapján döntik el, hogy egy műtárgy mennyit ér? – Egyrészt a piaci tapasztalat, másrészt árverési adatbázisok segítségével.
  2. Érdemes listát készítenem? – Nem sokkal célszerűbb pár fotót küldenie a hagyatékról. Ne felejtse el megírni, hogy hol tudjuk a hagyatékot megtekinteni.
  3. Vállalnak lomtalanítást és lakáskiürítést is? – A mi cégünk ezzel nem foglalkozik, viszont több megbízható erre szakosodott partnerünk van.
  4. Szükséges a hagyatékot csomagolni- Nem, a szállítással és csomagolással mi foglalkozunk.
  5. Mindenféle régiséget vásárolnak? – Alapvetően igen, de elsősorban olyan becses tárgyakat keresünk, amelyeket a gyűjtők vásárolnak.
  6. Használati cikkeket, hűtő, mosógép is vásárolnak? – Nem, csak antik tárgyakkal foglalkozunk.
  7. Bútorokat vásárolnak? – Jellemzően csak antik bútorokat vásárolunk, korunkbeli bútorokat nem.
  8. Gyűjtemények értékbecslésével is foglalkoznak? – Igen, vállaljuk komplett gyűjtemények értékbecslését, katalogizálását is külön megállapodás keretében. 

Ha további tájékoztatásra van szüksége, kérem, nézze meg awww.festmenyfelvasarlas.hu oldalunkat.