Egész évben vásárolunk antik- és használt könyveket, valamint teljes hagyatékokat. A könyveken kívül keresünk mindenféle papírrégiséget, kéziratot és metszetet is.
Szívesen vásárolunk antik képeslapokat, térképeket, okleveleket és második világháború előtti bekötött történelmi- és irodalmi folyóiratok teljes évfolyamait. Felvásárolunk magángyűjteményeket és teljes intézményi könyvtárakat is.

 

Ha eladná könyveit, akkor érdemes könyvfelvásárlás szolgáltatásunkat választania. Ha így döntene a következőket kérjük:

 1. Becsülje meg, hány könyvet szeretne eladni.
 2. Hívjon minket telefonon, vagy írjon e-mailt nyitvatartási időn kívül. 

Munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot és időpontot egyeztetnek. Ha igényli,  felkeresik otthonában és megegyezés esetén akár az összes könyvét elszállítják.

 

Gyakran ismételt kérdések a könyvfelvásárlás során:

 

 1. Szükséges összeírnom a könyvek címét és szerzőit? – Nem szükséges, elég, ha pár fényképet készít a könyvekről és elküldi nekünk e-mailen.
 2. Dobozba tegyem a könyveket mielőtt házhoz jönnek? – Nem érdemes, munkatársaink gondoskodnak a szállításról, csomagolásról. A könyveket könnyebb polcokon átnézni. 
 3. Mennyit fizetnek a könyvekért? – A könyveket kereskedelmi értékét becsüljük meg, és az alapján teszünk ajánlatot. A használt könyveket tömegesen vásároljuk, az árverési tételeket egyesével.
 4. Minden könyvet elszállítanak? – Igen, amennyiben sikerül megegyeznünk, akkor az összes könyvét saját költségünkre elszállítjuk.
 5. Hogyan tudom árverésre vinni a könyveket? – Az árverésről munkatársaink részletesen tájékoztatják. Első lépésként az árverésre szánt könyveket érdemes üzletünkbe hozni, hogy átnézzük. 
 6. Minden könyvet megvásárolnak? – Sajnos, nem tudunk minden könyvet megvenni. Olyan könyveket keresünk, amelyeket vásárlóink is keresnek nálunk.
 7. Milyen könyveket keresnek? – Elsősorban olyan könyveket, amelyek kis példányszámban jelentek meg és napjainkban is van rá kereslet. Három nagy csoportra tudjuk bontani: modern, 2000 után kiadott könyvek, szakkönyvek, antik bibliofil kiadványok. Ezeken belül több alkategória is létezik, de erről majd szóban tájékoztatjuk, ha szükséges.
 8. Be is vihetem üzletükbe a könyveket? – Igen, nyitvatartási időben bármikor. 100 könyv felett kérem, egyeztessen munkatársainkkal. 
 9. Kiszállási díjuk van? – Nincs, háznál történő könyv felvásárlás díjmentes, még abban az esetben is, ha nem vásárolunk Öntől semmit. 
 10. Hogyan fizetnek a megvásárolt könyvekért? – Elsősorban készpénzzel a helyszínen, de az összeg nagyságától függően, vagy kérése szerint átutalással is. 

Ha további tájékoztatásra van szüksége a könyvfelvásárlásról, akkor kattintson ide: www.konyvfelvasarlas.hu .